Kohtaus ry

 

Kohtaus ry on tammikuussa 2014 rekisteröity sosiaali-, nuoriso- ja kultturialan yhdistys, joka toimii voittoa tavoittelemattomasti ja on sekä uskonnollisesti että puoluepoliittisesti sitoutumaton.  Yhdistys avasi huhtikuussa 2015 Helsingin Vallilaan osallistumis- ja pientapahtumapaikan, joka on Kohtaus ry’n yhteisöllinen pilottiprojekti. Kokeilu tuottaa uutta urbaania yhteisöllisyyttä. Kaupunkiolohuoneessa toteutetaan erilaisia pientapahtumia Helsingissä asuville 18-30 vuotiaille nuorille aikuisille. Lähes kaikki tapahtumat ovat maksuttomia. Tarjoamme uudenlaisen vaihtoehdon vapaa-ajanviettoon, itsensä toteuttamiseen ja ihmisten tapaamiseen. Uskomme, että yhteistoiminnan kautta voimme vaikuttaa nuorten aikuisten ei- toivottuun yksinäisyyteen ja vähentää sitä. Lisäksi toiminta ennaltaehkäisee syrjään jäämistä ja mielenterveydellisiä ongelmia. Kaupunkiolohuone on päihteetön ja syrjinnästä vapaa alue.

Kohtaus ry:n tärkeimpiä yhteistyötahoja ovat kävijät. Jokainen meillä kävijä on tervetullut kehittämään toimintaa. Lisäksi Kohtaus kutsuu mukaan muita yhteistyötahoja, kuten yrityksiä, järjestöjä, kollektiiveja, julkisen puolen tahoja ja kulttuuriväkeä kehittämään yhteisiä osallistavia hankkeita.

Kohtaus ry:n pilotin käynnistämisen vuonna 2015 sekä sen jatkumisen vuonna 2016 mahdollisti Päivikki ja Sakari Sohlbergin säätiön apuraha ja Helsingin kaupungin Nuorisoasiainkeskuksen starttiavustus sekä toiminta-avustus. Maaliskuussa 2017 käynnistyi Kohtauksen ensimmäinen iso hanke LiveKohtaus, jota rahoittaa sosiaali- ja terveysministeriö Veikkauksen tuotoilla. Hankkeen ansiosta toiminta Kaupunkiolohuoneessa jatkuu, kohdentuu ja laajenee. Ja nuorten helsinkiläisten aikuisten yksinäisyys vähenee.

Kohtaus ry on saanut myös ilahduttavan paljon tavaralahjoituksia yksityishenkilöiltä. Lisäksi kiitos kaikille, jotka olette olleet vapaaehtoisina toteuttamassa erilaisia tapahtumia.

Kohtaus ry järjestää maksullisia tapahtumia ja ryhmiä myös laajemmalle kohdeyleisölle. Kaikki näistä saatu tuotto ohjataan Kohtaus ry:n perustoimintaan. Maksamalla osallistumismaksun tulet tehneeksi hyvää. Ihan tosta noin vaan. 

Faktat:

Perustettu:

2014

Kotipaikka:

Helsinki

Osoite:

Inarintie 35 LH 11

00550 Helsinki

Tuettu_Veikkauksen_tuotoilla_TUNNUS_Musta